FLOTTIELJE

Je neemt deel als bemanning op het moederschip dat het Flottielje begeleidt. Er is een schipper van de zeilschool aan boord.
Toelatingsvoorwaarden :

  • qua praktijk ben je op het niveau Kustvaart 2
  • Qua theorie : veronderstellen we dat je een navigatieplanning voor meerdere uren kan opmaken inclusief diepteberekening en de nodige nuttige info kan halen uit een Reeds Nautical Alamnac.
  • Dit is geen cursus maar een "oefentocht" waarbij je onder leiding van de schipper alle functies aan boord (stuurman, navigator, fokkemaat,...) kan uitoefenen.

Op het moederschip

schrijf je in door op de gekozen code te klikken

MET JE EIGEN OF GEHUURDE BOOT

Kleine tochten hier voor de kust zijn geen enkel probleem voor u. Maar het kanaal oversteken, Gravelines of andere vreemde havens aanlopen doet u nog even de wenkbrauwen fronsen. Hoe plan ik dit om op een veilige manier op het juiste moment in de juiste haven aan te komen?

Een Flottielje is een ideale manier om dit, onder begeleiding van de schipper op een moederschip, te ervaren en te leren terwijl u zelf kapitein blijft aan boord.

Er is geen vast omlijnd vaarplan. De bestemmingen worden gekozen in functie van het weer en het getij. U wordt elke dag begeleid in het opmaken van een reisplanning, bepalen van de route, aanlopen van de havens, oversteken van het verkeersscheidingsstelsel enz…
De flottielje staat uiteraard ook open voor meer ervaren zeilers. Zeiljachten moeten een min. lengte hebben van 9m en moeten een vaart op motor kunnen halen van min. 5kn.

Voor vertrek zal er nog een infoavond georganiseerd worden met de deelnemers.

Een nuttige voorbereiding is het volgen van de cursus theorie ‘Reisplanning’ ( zie website opleiding theorie).

schrijf je in door op de gekozen code te klikken

Met eigen of huurboot

schrijf je in door op de gekozen code te klikken

 

 

Praktische info

Wanneer
8 tot 11 juli
Prijs
Zie keuze
Locatie
Nieuwpoort VVW
Extra info
DOEN!

Foto's

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte (max 4/jaar)

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord